Eurocon toppic

Hovedmenu

Sprogvalg: dansk Language selection: English Eurocon 2007 logo

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev nr. 1 - december 2006


Kære alle,

Velkommen til Eurocon 2007's første nyhedsbrev. Vi vil med dette nyhedsbrev forsøge at informere om de ting der foregår på planlægningssiden. Selv om man måske ikke har hørt så meget fra Eurocon 2007-gruppen har det ikke betydet at vi har siddet stille. Der er sket en masse, og­ her får du et kort overblik.

Æresgæster:

Vi har nu fået endelig bekræftelse fra alle vores fire æresgæster (GoH, Guest of Honours). Såvel Dave Hardy, Zoran Živković, Stephen Baxter og Anne McCaffrey kommer definitivt til Eurocon 2007 og vil deltage i alle tre dage. De fire vil deltage i paneler, give GoH taler og være tilgængelige for signeringer og kaffeklatches m.v. Dave Hardy vil desuden vise rundt i sin udstilling.

I anledning af at en af de helt store europæiske science fiction forfattere Stanislaw Lem døde sidste år, har vi udnævnt ham til vores Ghost of Honor. Der vil derfor blive en del både dansk- og engelsksprogede punkter om Lem.

GoH bog:

I forbindelse med Eurocon 2007 vil der i samarbejde med Science Fiction Cirklen blive udgivet en speciel GoH bog, Fantastiske Virkeligheder, indeholdende portrætter af gæsterne og deres værker, et interview med hver, samt to noveller fra hhv. Anne McCaffrey, Stephen Baxter og Zoran Živković. Omslaget vil naturligvis være et billede af David A Hardy. Bogen udgives kun på dansk og vil blive solgt på åbningsdagen og frem (så længe oplaget rækker).

Antologi:

I tiden fra nu og indtil Eurocon 2007 vil vi redigere en originalantologi på engelsk med deltagere fra forskellige europæiske lande. Redaktør bliver Klaus Æ. Mogensen, fanzineredaktør kendt fra bl.a. Novum, Proxima og senest Himmelskibet. Ideen er at få en historie fra hvert land (fra så mange lande som muligt). I hvert enkelt land er det op til fansene hvordan de udvælger hvad der skal med. Kontakt os på anthologyeurocon2007.dk og hør nærmere, hvis du vil deltage i dette arbejde eller f.eks. kender til et værk der bør med i samlingen.

De udvalgte noveller sendes til ovennævnte adresse senest 1. juni 2007 i elektronisk format (helst PDF, RTF eller ren tekst). Vær opmærksom på at du selv skal sørge for oversættelse til engelsk af novellen, og der vil kun blive udført forholdvis lidt redigering og korrekturlæsning. Desværre vil der ikke være mulighed for betaling, men forfatterne beholder ophavsretten til alle senere udgivelser.

Hjemmesiden:

Vi arbejder lige nu på et nyt design til hjemmesiden. Det vi har i øjeblikket har hele tiden kun været beregnet på at være der midlertidigt, men vi har haft problemer med at finde ressourcer til at hjælpe os. Vi forventer at være klar med en ny hjemmeside primo 2007.

Programmet:

Vi arbejder fortsat med at tilrettelægge detaljerne i programmet (endnu ledige pladser for folk der kunne tænke sig at deltage i programmet!), men ud over alle de mange GoH aktiviteter og ESFS forretningsmøderne som der jo skal være, vil der bl.a. også være foredrag/diskussioner med en række danske og udenlandske programdeltagere. De konkrete emner vil vi vende tilbage til i et senere nyhedsbrev, men der vil være et omfattende program på både engelsk og dansk/skandinavisk i hele festivalens forløb, med mange samtidige spor. Genremæssigt vil programmet rumme både science fiction, fantasy og horror - både litterært, filmisk, og i andre medier. Der vil også være et stort marked med salg af genre-relateret materiale, boder for diverse foreninger, udstillinger, diverse prisoverrækkelser m.m.m.

Skriv til program-koordinator Knud Larn på
programeurocon2007.dk hvis du har kommentarer, forslag eller spørgsmål til programmet.

Film:

Vi har planlagt et omfattende filmprogram på Eurocon 2007, hvor diverse sjældne og specielle film vil blive vist. Der kommer mere nyt senere, men vi kan allerede nu fortælle at vi har fået tilladelse til at vise filmen Himmelskibet. Himmelskibet er fra 1917, dansk, og er generelt anerkendt som værende verdens første science fiction-film i fuld biograflængde. Den er for nyligt blevet restaureret og er i skrivende stund ved at blive udgivet på DVD.

Medlemmer:

Eurocon 2007 har været til stede på mange forskellige conventions det sidste års tid, og det har også nu givet gevinst. Vi er nu i alt nået op på 95 medlemmer af Eurocon 2007. Er du endnu ikke blevet medlem, så husk at prisen stiger fra 1. januar 2007. Om kort tid vil du kunne se en liste over medlemmer på vores nye redesignede hjemmeside.

Er du endnu ikke medlem, så kontakt din lokale agent. Hvis du ikke ved hvem din lokale agent er, så kontakt os. Måske mangler vi en agent i dit område. Du kan også kontakte vores internationale agentkoordinator Johan Anglemark på
agentseurocon2007.dk eller kassereren på
kasserereurocon2007.dk

Reception på rådhuset:

Det er vores store glæde at kunne informere at Eurocon 2007 vil modtage en officiel reception på Københavns Rådhus om fredagen. Mere følger om dette arrangement senere.

Turist- og rejseinformation:

Vi har nu en aftale på plads med vores kongresarrangør, Conventum Congress Service, og har reserveret et antal værelser på flere hoteller i København. Bookinginformation vil om kort tid findes på vores hjemmeside.

Til dem der ikke vil bo på hotel, men leder efter et billigere sted er vi i gang med at finde ud af mulighederne. Send en mail til Jesper Rugaard Jensen på accommodationeurocon2007.dk hvis du allerede nu har spørgsmål eller hvis du har mulighed for f.eks. at låne en sofa til en udenlandsk fan. Disse informationer vil også snart komme op på hjemmesiden.

Der vil endvidere om kort tid komme egentlig turistinformation på hjemmesiden - mest beregnet på det udenlandske publikum.

Organisation:

Der er heldigvis flere der har meldt sig som frivillig i det sidste stykke tid. Foruden dem vi allerede har nævnt, er der flere der meldte sig bl.a. på den nys overståede Fantasticon 2006.

I den sammenhæng er det vores glæde at vi kan byde velkommen til Flemming Rasch som pr-koordinator. Han træder samtidig ind i bestyrelsen for Eurocon 2007. Har du noget på hjerte der vedrører pr, så skriv til ham på preurocon2007.dk.

Carl-Eddy Skovgaard (som også er medlem af bestyrelsen) har nu overtaget ansvaret for udstillingen på Eurocon 2007, og man kan kontakte ham om dette på adressen
udstillingeurocon2007.dk

Vi mangler dog stadig arbejdskraft til flere arbejdsområder, så hvis du kender en der kunne tænke sig at hjælpe med en eller flere af følgende ting, så må du meget gerne lade os det vide:

  • Festarrangør
  • Eventkoordinator (til f.eks. maskerade)
  • Gophers
  • Teknikkoordinator
  • Udformning af Eurocon Awards
Slutteligt vil vi minde folk om at man kan være med til at påvirke Eurocon 2007 på mange forskellige måder. Man kan f.eks. registrere sig på vores forum og deltage i debatten. Hvis du samtidig er enten medlem eller staff, så kan du få adgang til flere grupper. Og hvis du foretrækker det kan du også blive tilmeldt mail-lister i stedet for webforumet. Kontakt
admineurocon2007.dk for at høre nærmere.

Til webmastere:

Vær venlig ikke at videregive vores e-mail kontaktadresser uden at maskere dem. Vi har tidligere været udsat for spam og har af den grund ændret vores generelle kontaktadresse.

Opsummering af kontaktadresser:

Antologien: anthologyeurocon2007.dk
Agenter: agentseurocon2007.dk
Program: programeurocon2007.dk
Medlemskab: kasserereurocon2007.dk
Billig overnatning: accommodationeurocon2007.dk
PR: preurocon2007.dk
Udstilling: udstillingeurocon2007.dk
Forum/mail: admineurocon2007.dk
Alt andet: infoeurocon2007.dk

Links:

Hovedside: http://www.eurocon2007.dk
Webforum: http://www.eurocon2007.dk/phpbb/
Medlemstilmelding: http://www.eurocon2007.dk/membership/
Tilmeld dig som frivillig: http://www.eurocon2007.dk/staff/
Modtagelse af nyhedsbrev: http://www.eurocon2007.dk/newsletter/


NB: Vi afholder et stormøde blandt alle 'staff' i januar, så vi får helt styr på hvem der gør hvad.

Dette nyhedsbrev er sendt rundt til en masse f­orskellige steder og personer. Hvis du vil være sikker på at modtage nyhedsbrevet fremover skal du aktivt gå ind og tilmelde dig det her på vores hjemmeside: http://www.eurocon2007.dk/newsletter/

Med venlig hilsen
Eurocon 2007