Gæster
- Gæster på Eurocon 2007
- Bestyrelsen
- Medlemsliste
- Gæster
- Danmark
- Svend Åge Madsen
- Lene Kaaberbøl
- H. H. Løyche
- Anne-Marie Vedsø Olesen
- Peter Adolphsen
- Ellen Miriam Pedersen
- Anders V. E. Eriksen
- Henrik W. Rasmussen
- Sanne Harder
- Lars Konzack
- Niels-Ole Rasmussen
- Kristian Massey Møller
- Amerika
- Belgien
- United Kingdom
- Frankrig
- Tyskland
- Irland
- Rumænien
- Finland
- Holland
- Spanien
- Bestyrelsen
Der er en bred flok af folk med til at arrangere Eurocon, men til at samle trådene sidder bestyrelsen. Se hvem de er her
- Medlemsliste
Her kan du se hvem der allerede har tegnet medlemskab af Eurocon 2007. Se listen
- Gæster
På denne side vil der blive offentliggjort de gæster der kommer og holder oplæg på Eurocon 2007. Listen vil være opdelt på nationaliteter.
Alle tidspunkter er med forbehold for ændringer
Danmark
- Svend Åge Madsen
Svend Åge Madsen er født 1939, og debuterede han forfatter i 1963 med romanen Besøget, og har siden udsendt en lang række romaner, noveller, hørespil og børnebøger. Den tidlige del af forfatterskabet er præget af en eksperimenterende holdning til litteraturen, der resulterer i nogle temmelig abstrakte tekster. Men i slutningen af tresserne begynder Madsen at eksperimentere med fortællingens elementer og litterære skabeloner. Blandt de skabeloner han inddrager i sit arbejde, er mønstre hentet fra science fiction-genren. Såvel romanen Liget og Lysten (1968) som novellesamlingen Maskeballet (1970) rummer således sf-elementer. Der kommer imidlertid først rigtig gang i Madsens science fiction fra omkring midten af halvfjerdserne, hvor han har udviklet sit fortællearbejde i en ny retning. Fra det abstrakte er der nu tale om en tydelig konkretisering såvel med hensyn til personerne, der i højere grad ligner "almindelige" romanpersoner, og med hensyn til geografien. Herefter foregår næsten alt hvad Madsen skriver i det samme univers, geografisk koncentreret omkring Århus og tidsmæssigt spredt fra 1600-tallet og til et godt stykke ind i 2000-tallet.
Om Svend Åge madsen på sciencefiction.dk
Profil på litteratursiden.dk
Oversigt over Svend Åge Madsens vundne litteratur priserFølgende programpunkter deltager Svend Åge Madsen i:
- Fredag 15.00-16.00 - En samtale mellem Svend Åge Madsen og Niels Dalgaard
- Fredag 16.00-17.00 - Svend Åge Madsen læser af sine historier
- Fredag 17.00-18.00 - Svend Åge Madsen signerer
- Lene Kaaberbøl
Lene Kaaberbøls store interesse for heste i teenageårne førte til udgivelse af en serie af hestebøger. Nogle år senere skrev hun romanen "Morgenlandet", og skiftede dermed over til fantasy-genren, som hun har holdt sig til siden. Lene Kaaberbøls mest kendte bøger er nok serien om Skammeren og hendes børn. I Kaaberbøls fantasy er magien, personerne og verden ofte tænkt sammen til en helhed. For eksempel møder man i den første bog i Skammer-serien, "Skammerens Datter" Skammeren og hendes datter, som begge har en speciel evne til at få andre mennesker til at føle skam. Det er stort set det eneste magi der findes, men udnyttes effektivt til at skabe interessante personer og et spændende plot. Kaaberbøls seneste roman er "Skyggeporten", en roman om en ung pige, som har mange problemer i den virkelige verden, men opdager en port ind til en anden verden, hvor hendes problemer først for alvor begynder. Udover sine egne romaner har Kaaberbøl bl.a. også skrevet en hel del W.I.T.C.H. bøger for Disney
www.kaaberboel.dkFølgende programpunkter deltager Lene Kaaberbøl i:
- Søndag 17.00-18.00 - Lene Kaaberbøl – interviewed by Flemming R P Rasch (in english)
- H. H. Løyche
Forfatter, født 1964 i København, Danmark. Blev uddannet som klassisk tegner på Kunstakademiet og arbejdede og rejste derefter i Middelhavslandene, Mellemøsten og Afrika. Tilbage i København blev han redaktør på NYE VERDENER og CIRKEL SERIEN og medarbejder på novellemagasinet 64 SIDER. Har siden 1989 udgivet artikler og noveller i utallige aviser og blade. Debuterede som roman-forfatter med Støj i 1996. Hans anden roman, Mission til Schamajim (1999), blev udpeget blandt de tre bedste, danske science fiction-romaner nogensinde. Kritikere anser ham for at tilhøre landets allerdygtigste forfattere. Januar 1999 tildeltes han Statens Kunstfonds to-årige arbejdslegat.
www.netnet.dk/HHLFølgende programpunkter deltager H. H. Løyche i:
- Søndag 12.00-13.00 - PANEL: Stanislav Lem (the author, the translations, the impact) (in english) Ellen M Pedersen, Erik Simon, Mark von Schlegell, and H H Løyche. Moderated by Flemming R P Rasch.
- Søndag 16.00-17.00 - H H Løyche interviewet af Tue Sørensen
- Anne-Marie Vedsø Olesen
Forfatter, født 1962 i København. Anne-Marie Vedsø Olesen debuterede i år 2000 som forfatter med romanen Salernos sol, der vandt andenprisen i den romankonkurrence om middelalderen, som forlaget Gyldendal havde udskrevet i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek. Hun er oprindelige uddannet læge (Københavns Universitet 1993), men valgte efter debuten at lægge lægearbejdet på hylden for at kunne skrive fuldtid. Siden er romanerne Djævelens kvint, Gyldendal 2002, og Tredje Ikaros, Gyldendal 2004, kommet til, romaner der henter deres stof fra det gamle Egyptens mytologiske univers. Hovedpersonen er her den egyptiske kaosgud Seth, der i skikkelse af en uimodståelig mand med langt, rødt hår lever et farligt liv som playboy i nutidens storbyer. Vedsø Olesens nyeste roman Gudernes tusmørke udkommer kort inden Eurocon 2007.
Vedsø Olesen er af Jyllands-Postens anmelder blevet kaldt Danmarks svar på Anne Rice.
www.amvo.dk
Litteratursiden.dkFølgende programpunkter deltager Anne-Marie Vedsø Olesen i:
- Fredag 19.00-20.00 - Anne Marie Vedsø-Olesen reads. (in english) Danish author of a Fantasy trilogy about egyptian gods walking around in present day Copenhagen, reads a chapter from her latest book (third in the trilogy) and discuss her writing with the audience. Take the chance to meet an interesting Danish author!
- Søndag 10.00-11.00 - Anne Marie Vedsø-Olesen læser. (på dansk) Dansk forfatter til en fantasy trilogi med egyptiske guder lyslevende i dagens København, læser op af sin seneste roman (tredje og sidste bind) og diskuterer værket med publikum.
- Søndag 11.00-12.00 - Anne Marie Vedsø-Olesen signerer bøger
- Peter Adolphsen
Peter Adolphsen har specialiseret sig i at skrive meget korte tekster, som alligevel formår at få alt det væsentlig med. Han har blandt andet skrevet en roman der kun fylder en side. Tematisk bevæger Adolphsen sig vidt omkring, men naturvidenskabelige emner sniger sig ofte ind i teksterne, og en del af hans tekster kan kaldes science fiction, selv om han på ingen måde er bundet af den genre. Hans hovedværk Brummstein er en roman på ca. 70 sider, der er en slags historisk roman med små historier, der alle bindes sammen af en mystisk brummende sten. Romanen Machine fra 2006 er bygget eller den samme skabelon, men her er det en dråbe olie man følger, fra den var et levende væsen i urtiden, til den bliver en sky af udstødningsgas.
Følgende programpunkter deltager Peter Adolphsen i:
- Søndag 12.00-13.00 - Peter Adolphsen læser (på engelsk). Peter Adolphsen har specialiseret sig i at skrive meget korte tekster, som alligevel formår at få alt det væsentlig med.En del af hans tekster kan kaldes science fiction, selv om han på ingen måde er bundet af den genre.
- Ellen Miriam Pedersen
Rabbinske spor i utopien: Tilbage til Bloch
Filosoffen Ernst Bloch (1885 – 1977) er ophavsmanden til termen Novum, som er central i den danske science fiction-teori. Jeg genpræsenterer Bloch, placerer ham i samtiden, som et stykke ad vejen også er nutiden (!), og forsøger at forstå hvorfor Bloch, der tidligt beskæftigede sig med en revolutionær kætter, i visse kredse stadig opfattes som en art kætter.
Følgende programpunkter deltager Ellen Miriam Pedersen i:
- Fredag 16.00-17.00 - Ellen Miriam Pedersen: Rabbinske spor i utopien: Tilbage til Bloch. (på dansk)
- Søndag 12.00-13.00 - PANEL: Stanislaw Lem (the author, the translations, the impact) (in english) Ellen M Pedersen, Erik Simon, Mark von Schlegell, and H H Løyche. Moderated by Flemming R P Rasch.
- Søndag 14.00-15.00 - Ellen Miriam Pedersen: Allow Me to Present: Joseph the Golem (in English)
- Anders V. E. Eriksen
Anders V. E. Eriksen arbejder freelance og rådgiver til daglig virksomheder omkring deres investeringer i IT-udvikling eller varetager direkte koordineringen heraf. Ind imellem at være selvstændig, holde et hus og elske konen og ungerne, har han skrevet bogen "Lucifers Fængsel", som udkommer lige inden Eurocon. Sidste år på Fantasticon fortalte han om hvordan det var for en forfatter at skrive sin første bog. I år på Eurocon kommer han og fortæller om udgivelsesprocessen, og fremviser resultatet i form af bogen "Lucifers Fængsel", som udkommer kort tid før Eurocon. Anders vil fortælle om oplevelserne i forbindelse med udgivelsen og alle de ting, manuskriptet skal igennem, før man står med en tryksag i hånden. Bogen er fantasy, men foregår i Spanien i middelalderen.
Følgende programpunkter deltager Anders V. E. Eriksen i:
- Søndag 16.00-17.00 - Anders V. E. Eriksen: Den første bog. (på dansk) Fortæller om oplevelser i forbindelse med udgivelsen af sin første bog og alle de ting, manuskriptet skal igennem, før man står med en tryksag i hånden.
- Henrik W. Rasmussen
Henrik W Rasmussen har været interesseret i Star Wars siden 1984, hvor han så Stjernekrigen for første gang og hvor han fik sin første figur. Han var på sin første convention i 1997, og har siden deltaget i den del conventions i Danmark og Sverige. Tidligere på året har han holdt foredrag om "Danish Star Wars Merchandise" på Celebration Europe i London. Han var desuden er af de 12 sponsorer til Celebration Europe Collector's medallions, hvor han sponserede den danske medallion (Jawa) og har dermed fået sit navn på et stykke officielt Star Wars merchandise. Henrik er desuden en af administratorne på Danmark's største Star Wars furum - skywalker.dk
Følgende programpunkter deltager Henrik W. Rasmussen i:
- Fredag 17.00 og 19.00 - DM i Star Wars
- Søndag 10.00-11.00 - At samle på dansk Star Wars materiale
- Søndag 11.00-12.00 - Collecting Star Wars Merchandise
- Søndag 16.00-18.00 - DM i Star Wars
- Sanne Harder
Sanne Harder har gennem de seneste år været meget aktiv indenfor rollespilsmiljøet i Danmark, som forfatter til adskillige prisvindende scenarier, som reaktør og bidragsyder til bladet "Rollespilleren" og som en af personerne bag projektet R'lyeh - de 100 bedste danske rollespilsscenarier samlet på nettet til frit download.
Følgende programpunkter deltager Sanne Harder i:
- Lørdag 12.00-13.00 - Danske Rollespilsscenarier. Med udgangspunkt i scenariedatabasen Projekt R'lyeh fortæller Sanne Harder om dansk rollespils helt unikke tradition for interaktive historier.
- Lars Konzack
Lars Konzack forsker til dagligt i multimedier, spil og fremtiden på Ålborg Universitet. Han er også ret kendt i det danske rollespilsmiljø, og har en gang fået udgivet en science fiction roman. Han har en blog på
http://konzack.blogspot.com/Følgende programpunkter deltager Lars Konzack i:
- Søndag 12.00-13.00 - Sub-creation in game design by Lars Konzack. (in English) Sub-creation is the poetics of fantasy writer J.R.R. Tolkien, i.e. the way he himself described what he tried to do with his work. Lars Konzack will talk about using sub-creation in the design of stories for games.
- Niels-Ole Rasmussen
Om Niels-Ole Rasmussens debutroman "Kongen af Ragnarok":
Kronprins Frederik som actionhelt i en original, satirisk fremtidsfortælling om et Danmark, der næsten går til grunde under en orkan. I en nær fremtid raseres landet af en altødelæggende orkan. Orkanen efterlader København som en ruinhob, og der er kun få mennesker tilbage i byen... læs resten af omtalen på: http://www.litteratursiden.dk/sw47727.asp
Læs mere om forfatterern: http://www.copenhagenfilm.dk/kar/Programpunkter som Niels-Ole Rasmussen deltager i:
- Søndag 11.00-12.00 - Niels-Ole Rasmussen læser. (på dansk) Dansk forfatter (Kongen af Ragnarok og Hikkikomori) læser op og diskuterer med publikum.
- Søndag 12.00-13.00 - Niels-Ole Rasmussen signerer bøger
- Kristian Massey Møller
Kristian Massey, født 1960 i Ribe. Vestjyde med irsk-engelske rødder. Historiker, i mange år højskolelærer, i dag præst i Stevns Valgmenighed.
Debut i 1990 med selvbiografien Indædt, har siden udgivet bl.a. de anmelderroste romaner Den yderste strand, Cellofan og sidst den store flygtningeroman Den syriske garage.
Populær foredragsholder. Har fortalt en række skæbnehistorier i P1. Foråret 2004 ophold på Danske Institut i Damaskus og foråret 2006 i Kosovo som feltpræst – skal i 2008 til Afghanistan.Programpunkter med Kristian Massey Møller:
- Søndag 15.00-16.00 - Kristian Massey Møller læser. (på dansk) Dansk forfatter læser op af sin nyeste - prisvindende - science fiction roman År 2035
- Søndag 16.00-17.00 - Kristian Massey Møller signerer bøger. Køb den netop udgivne bog på fanstanden og få den signeret!
Amerika
- Ralan Conley
Ralan Conley er en amerikaner fra 1947, som har boet i Danmark i over tyve år. Meget af sin tid bruger han på at skrive og vedligeholde sin webside med nyttige informationer for forfattere, www.ralan.com. Hans noveller har set dagens lys i adskillige trykte og elektroniske publikationer. Mange af dem har vundet konkurrencer, priser, og læserafstemninger, deriblandt tre nomineringer til Bram Stoker prisen og en plads i finaleafstemningen til Saphhire prisen. Han skriver også længere værker, og er ved at færdiggøre redigeringsarbejdet på sin første roman. Hans illustrerede bog med fantasy-fortællinger, "Tales of Weuup: Little People Must Surrender," bliver udgivet af Sam´s Dot Publishing om få måneder, og skulle kunne købes på EuroCon 2007. Det er planlagt at det skal blive til en serie af sådanne bøger, som også vil omfatte et værk i romanlængde.
Følgende programpunkter deltager Ralan Conley i:
- Fredag 16.00-17.00 - A writer´s ressources - a guide.
- Lørdag 16.00-17.00 - The Eurocon 2007 short story Contest. Flemming R P Rasch & Ralan presents the contributors (in english)
- Søndag 10.00-11.00 - Marketing your fiction
- Søndag 15.00-16.00 - PANEL: SF in the smaller European Countries with Ralan, John Sexton, John Kenny, Robert Nielson
- Bruce Holland Rogers
Bruce Holland Rogers er en amerikansk forfatter, som bor midlertidigt i London. Han har vundet to Nebula Awards, en Stoker Award og to World Fantasy Awards for sit forfatterskab, om end han som primært novelleforfatter ikke er så kendt som en romanforfatter af samme format nok ville være. Hans noveller er blevet oversat til et stort antal europæiske sprog, deriblandt finsk, polsk, tjekkisk, russisk, bulgarsk, makedonsk, rumænsk, italiensk, fransk, spansk, portugisisk, tysk og dansk. Foruden at udgive på sædvanlig vis distribuerer han også sine noveller via e-mail abonnement, og har nu haft betalende abonnenter i fem år. Bruce Holland Rogers underviser som fastansat fakultetsmedlem på en universitetsuddannelse for forfattere.
Følgende programpunkter deltager Bruce Holland Rogers i:
- Fredag 14.00-15.00 - PANEL: Writing this genre (in english) Bruce Holland Rogers, Ruth Nestvold, Mark von Schlegell, & Elisabeth Kerner
- Lørdag 11.00-12.00 - Writing the short short story
- Lørdag 13.00-14.00 - Bruce Holland Rogers Reads
- Lørdag 14.00-15.00 - Booksigning
- Søndag 11.00-12.00 - Being an internet writer by Bruce Holland Rogers (in English). Rogers talks about using the internet actively as a writer. Ideal for selfpublishing? Or lost in information?
- Søndag 13.00-14.00 - On Creative Writing
- Søndag 14.00-15.00 - Round table. 10 fans får mulighed for at sidde og tale med Bruce Holland Rogers. Dette kræver forhåndstilmelding.
- Elisabeth Kerner
Forfatter til bøgerne: Song in the Silence, The Lesser Kindred og Redeeming the Lost, en triologi om mennesker der er ved at reetablerer kontakten til dragerne der, af ukendte årsager, forsvandt fra verden for tusinde af år siden. Se mere på forfatterens hjemmeside: http://elizabethkerner.com/
Programpunkter med Elisabeth Kerner:
- Fredag 14.00-15.00 - PANEL: Writing this genre (in english) Bruce Holland Rogers, Ruth Nestvold, Mark von Schlegell, & Elisabeth Kerner
Belgien
- Roelof Goudriaan
Roelof Goudriaan redigerede og udgav i 1980’erne det engelsksprogede fælleseuropæiske nyhedsbrev Shards Of Babel. Omkring 40 numre udkom der af dette blad, som sigtede mod at forbedre udveksling af ideer mellem øst- og vesteuropæiske landes fanbaser. I 1990’erne blev Roelof aktiv med at udgive fantastisk litteratur af hollandsksprogede forfattere – science fiction, fantasy og specielt fantastiske fortællinger der var svære at sætte i kategori. Hans forlag Babel Publications (i Holland) og Verschijnsel (i Belgien) har indtil nu udgivet omkring halvtreds titler, og fortsætter med at udgive fire til seks bøger om året. Roelof var medredaktør på det irske genreblandende blad Albedo One og det irske forlag Aeon Press (www.aeonpress.com). Han har modtaget Harrison prisen og vundet GUFF’s fanfond, og hans forlagsvirksomhed har modtaget flere European SF Society priser. Han har boet i sit hjemland Holland og i Irland, og bor nu i den burgundiske del af Flandern. For tiden er han medarrangør på Beneluxcon 2007 i Louvain (www.futurevisions.be), hvor han håber at kunne fejre sin halvtredsårs fødselsdag, og udvider sin forlagsvirksomhed til en portal for original hollandsksproget science fiction, www.verschijnsel.com (hvor man også kan finde information om de to engelsksprogede bøger han har udgivet af de hollandske forfattere Paul Harland og Paul Evenblij).
Følgende programpunkter deltager Roelof Goudriaan i:
- Fredag 15.00-16.00 - PANEL: Editing this genre. (in english) with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson, and Roelof Goudriaan.
- Fredag 18.00-19.00 - PANEL: Is The Most Interesting Work in the Field Being Done in Comics Now? (in english) Roelof Goudriaan & Robert Nielson discuss where THE REAL THING is happening in the genre right now.
- Frank Roger
Et mix af genrer, stilarter, satire, surrealisme, science fiction og sort humor, som alle konstant tilfører hinanden noget." Sådan beskriver kritikere værkerne fra belgisk-fødte, Frank Roger (f. 1957), som oprindelig kommer fra Ghent i Belgien.
Frank Roger tog eksamen fra Ghents Universitet i 1981 med en afhandling om Phillip K. Dick, manden der gav os Blade Runner. Hans første novelle blev udgivet i 1975. Siden da er hans historier udkommet på et stigende antal sprog i alle slags blade, antologier og andre steder, og siden 2000 er også samlinger af hans noveller blevet udgivet på forskellige sprog.
Foruden at skrive laver han også collager og grafisk arbejde indenfor den surrealistiske og satiriske genre. I skrivende stund har han udgivet over 500 noveller, inklusive et par korte romaner, på 22 sprog. Kritikerne beskriver hans værker som en blanding af genrer og stilarter: fantasy, satire, surrealisme, science fiction og sort humor. Hans yndlingsforfattere er Philip K. Dick, J.G. Ballard og Jorge Luis Borges.
Programpunkter Frank Roger deltager i:
- Fredag 17.00-18.00 - Writing SF in English as a foreign language: advantages and drawbacks. (in english) "A blend of genres and styles: fantasy, satire, surrealism, science fiction and black humour, all constantly cross-pollinating each other." That is what critics have to say about the work of Belgian-born Frank Roger (b. 1957) from Ghent, Belgium.
- Lørdag 11.00-12.00 - Round Table with Frank Roger
- Lørdag 16.00-17.00 - SF in Belgium: a complicated matter (in english)
United Kingdom
- Harry Harrison
Harry Harrison er født 12. marts 1925 i Stamford, Connecticut, hvor han boede de første par år af sit liv. Familien flyttede senere til Brooklyn, og slog sig senere ned i Queens, en anden bydel i New York City, hvor Harry voksede op og gik i skole.
Harry har både som ung og i sit voksne liv flyttet og rejst en del. Bl.a. har han boet i Danmark fra 1959 til 1966 (ifølge Harry Harrison er Danmark "the most gorgeous country in the world"). Idag bor Harry og familien i Irland, men rejser stadig en del. Harry Harrison har skrevet mange ting i tidens løb, både romaner og noveller. Det er også blevet til non-fiction. Mest kendt er nok titler som Bill The Galactic Hero, Deathworld, Make Room! Make Room! og Stainless Steel Rat-serien. På dansk er bl.a. kommet Gør Plads! Gør Plads!, Et skridt fra Jorden, Dødens verden og Slavernes verden. Harrison blev tildelt en Honorary Award som European Grand Master på Eurocon 2006.
Se også:www.harryharrison.com for en komplet biografi og bibliografi.Følgende programpunkter deltager Harry Harrison i:
- Fredag 14.00-15.00 - PANEL: Why do we go to a Convention? Anne McCaffrey, Zoran Zivkovic, Harry Harrison.
- Fredag 17.00-18.00 - Rund table. 10 fans får mulighed for at sidde og tale med Harry Harrison. Dette kræver forhåndstilmelding
- Cheryl Morgan
Cheryl Morgan er bedst kendt for at være redaktør på fanzine Emerald City som udkom hver måned mellem 1995 to 2006. Cheryl og magasinet har været nomineret til 8 Hugo Awards og vandt en i 2004.
Progrmpunkter med Cheryl Morgan:
- Lørdag 12.00-13.00 - Round Table with Cheryl Morgan. (in english) Go to this round table discussion. 45 min discussions without an audience, just you and 9 other fans. Get up close with your favorite VIP.
- Lørdag 15.00-16.00 - PANEL: Revieweing this genre Cheryl Morgan, and others
- Søndag 14.00-15.00 - The Science Fiction Quiz by Cheryl Morgan (in english) With prizes!
Frankrig
- Jean-Pierre Laigle
Han blev først i 1947 i Toulon (ved den franske Riviera) og bor stadig 40 km derfra. Han begyndte at læse SF & Fantasy da han var 8 og er aldrig stoppet. I starten bidrog han til fanzines, derefter til den franske udgave af Fantasy & SF. I 1981 begyndte han at udgive sit eget semiprofessionelle magasin, Antarès (i alt 47 numre). Magasinet var dedikeret til oversættelser fra ”eksotiske” sprog som: de skandinaviske sprog, portugisisk, spansk, katalansk etc. Efter magasinet lukkede begyndte han en mail-order forretning med gamle ting og genudgivelser. Han er en forfatter og udgives bl.a. i Canada, Rumænien og Frankrig. Han er også oversætter (kan 12 sprog) og samler, med et omfattende bibliotek.
Følgende programpunkter deltager Jean-Pierre Laigle i:
- Lørdag 10.00-11.00 - Some comments on French language SF, by Jean-Pierre Laigle and J.C. Dunyach (in english)
- Søndag 12.00-13.00 - Collecting this genre (panel) with Jean-Pierre Laigle, Niels Dalgaard, and others
Tyskland
- Thomas R.P. Mielke
Thomas R.P. Mielke deltog i WORLD SF ANNUAL MEETING 1991 i Chengdu, China. De var 15 internationale SF-forfattere (bl.a. Brian Aldiss, Frederick Pohl, E.A. Hull og Jack Williamson), inviteret af det tekniske universitet i Sechuan. 300 rige kinesiske fans måtte betale for hele arrangementet. Mielke vil vise et ca 50 minutter langt privat optagelse fra kongressen, og fortælle om arrangementet. Det er i år 50 år siden han deltog i sit første SF-con, hvilket var worldcon 1957 i London. http://www.trpm.de
Følgende programpunkter deltager Thomas R.P. Mielke i:
- Lørdag 18.00-20.00 - Dinner. With "Brian Aldiss Speaks". From the XIV Festiwal Fantastyki at Neidenburg Castle in Poland/Masuria. A video edited and introduced by Thomas R P Mielke (20 min).
- Søndag 15.00-17.00 - A rare filmrecording. Thomas R.P. Mielke attended WORLD SF ANNUAL MEETING 1991 in Chengdu, China. 15 international SF-writers (including Brian Aldiss, Frederik Pohl, E.A. Hull and the famous Jack Williamson), invited by the technical university of Sechuan. Mielke will be showing a 50 minuttes private footage from the convention
- Ruth Nestvold
Ruth Nestvold er en amerikansk forfatter bosat i Tyskland. Hun har solgt historier til et antal magasiner bl.a. Asimov's, Strange Horizons, Scifiction, Gardner Dozois's Year's Best Science Fiction, og adskillige antologier. Hendes novelle "Looking Through Lace" var nomineret til Tiptree award i 2003 og the Sturgeon award. www.ruthnestvold.com.
Følgende programpunkter deltager Ruth Nestvold i:
- Fredag 14.00-15.00 - PANEL: Writing this genre (in english) Bruce Holland Rogers, Ruth Nestvold, Mark von Schlegell, & Elisabeth Kerner
- Lørdag 10.00-11.00 - Ruth Nestvold: Engendering Utopia & Who Needs Feminist Science Fiction?
- Søndag 10.00-11.00 - Electronic Community and the End of the Lone Writer. Ruth Nestvold talks about the changed role of the author in a society of instant copmmunication (in english)
- Søndag 12.00-13.00 - Rund table. 10 fans får mulighed for at sidde og tale med Ruth Nestvold. Dette kræver forhåndstilmelding
- Søndag 16.00-17.00 - Ruth Nestvold reading. The author (& critic) reads and discuss with the audience. (in English)
- Mark von Schlegell
Mark von Schlegell er både irsk og amerikansk statsborger. Han er bosidende i Cologne og/eller Los Angeles, og skriver hvad der bedst kan kaldes "radikalt," "experimentalt" og "old-fashioned pulp" science fiction. Mange af hans historier er første set i København i forbindelse med den danske kunst udgiver Pork Salad Press. Mark har en ph. D i engelsk litteratur fra New York University.
Mark von Schlegell's web-page www.sff.net/people/schlegell
Venusia Page www.sff.net/people/schlegell/venusia.html
"High Wichita" www.highwichita.com
Følgende programpunkter deltager Mark von Schlegell i:
- Fredag 14.00-15.00 - PANEL: Writing this genre (in english) Bruce Holland Rogers, Ruth Nestvold, Mark von Schlegell, & Elisabeth Kerner
- Søndag 12.00-13.00 - PANEL: Stanislav Lem (the author, the translations, the impact) (in english) Ellen M Pedersen, Erik Simon, Mark von Schlegell, and H H Løyche. Moderated by Flemming R P Rasch.
- Søndag 13.00-14.00 - Bogsignering
- Søndag 14.00-15.00 - Mark von Schlegell reading. The author reads and discuss with the audience (in English)
- Søndag 16.00-17.00 - Round table. 10 fans får mulighed for at sidde og tale med Mark von Schlegell. Dette kræver forhåndstilmelding
- Erik Simon
Født 1950 i Dresden, Tyskland, hvor han tog afgangseksamen ved det Tekniske Universitet med speciale i fysik, men uden at arbejde indenfor området. Som aktiv i Dresden science fiction club blev han kendt som en amatør-skribent og -kritiker. I 1974 blev han tilbudt en stilling som redaktør på Das Neue Berlin – det ledende forlag for voksen-science fiction i DDR. Kombinationen af hans activities som redaktør, forfatter, oversætter, kritiker og antologist gjorde ham til en prominent skikkelse i DDRs science fiction-miljø. Da Das Neue Berlin (som alle østtyske forlag efter murens fald) opgave at udgive science fiction, blev han freelance-oversætter for vesttyske forlag, specielt Heine Verlag, og sidst i halvfemserne genoptog han arbejdet som antologist. De 25 antologier redigeret (eller med-redigeret) af Simon inkluderer syv udgaver af Lysår-almanakkerne, en trebinds-antologi med internationale førkrigs-science fiction-klassikere, en alternate history-antologi og, som det nyeste, to ret succesfulde fantasy-antologier. Han har oversat bøger fra engelsk, russisk (særligt Strugatsky-brødrenes), polsk og bulgarsk, og enkelte historier fra andre sprog. Siden 1970 har Simon skrevet cirka hundrede science fiction-fortællinger, medregnet fortællinger på vers; tre novelle-samlinger udgivet i halvfjerderne og firserne var populære blandt læsere og anmeldere. I 2002 udsendte det lille Berliner-forlag Shayol en ny udgave af hans samlede noveller – Simon’s Fiction. Siden 1991 har han vundet den tyske Kurd Laßwitz-pris fem gange, som skribent, antologist og oversætter, og i 1988 tildeltes han Worls SFs Karel Capek-pris.
Følgende programpunkter deltager Erik Simon i:
- Søndag 11.00-12.00 - Our Ghost of Honour: About Stanislaw Lem, a talk by Erik Simon (In English). Erik Simon longtime translator and publisher of Lem gives a sketch of the many merits of our Ghost of Honour.
- Søndag 12.00-13.00 - PANEL: Stanislaw Lem (the author, the translations, the impact) (in english) Ellen M Pedersen, Erik Simon, Mark von Schlegell, and H H Løyche. Moderated by Flemming R P Rasch.
- Søndag 13.00-14.00 - Round table. 10 fans får mulighed for at sidde og tale med Erik Simon. Dette kræver forhåndstilemelding
Irland
- Dave Lally
Science fiction-/filmfan, født 1949 i Dublin, Irland. Dave er meget kendt i science fiction kredse, idet han bruger det meste af sin fritid til at rejse rundt til forskellige festivaler i England og resten af Europa.
Dave besøgte Danmark i 2004 hvor han dukkede op på Fantasticon 2004 og nåede at blive sat på et filmpanel. Ved samme lejlighed blev han inviteret med som fanæresgæst på Fantasticon 2005.
Dave er mest filmfan og har nogle bestemte film han ynder at diskutere. Så medmindre du gerne vil snakke i flere timer skal du nok undgå at nævne film som f.eks. The Prisoner eller The Wicker Man. Han har i øvrigt haft en statistolle i Christopher Lees The Face of Fu Manchu.
Dave er aktivt medlem af flere science fiction-foreninger, og er også med i gruppen der står bag årets Worldcon i Glasgow. Han er kasserer for ESFS (European Science Fiction Society) der står bag Eurocon.Følgende programpunkter deltager Dave Lally i:
- Fredag 18.00-19.00 - European SF Society - A presentation. Bridgit Wilkinson, Dave Lally, Olav Christensen, Roberto Quaglia.(in english)
- Fredag 21.00-23.00 og Lørdag 22.00-24.00 - Lallys Commercials - Dave Lally har en stor samling af science fiction inspirerede TV-reklarme som han viser
- David Murphy
David Murphy har levet ved Dublin i de sidste 20 år. Han romaner Arkon Chronicles og Longevity City blev udgivet i USA i henholdsvis 2003 og 2005. De bedste af hans prisvindende noveller er blevet samlet i samlingen Lost Notes (udgivet af Dublin’s Aeon Press). Hans noveller har været udgivet over 85 gange i magasiner og antologier rundt i verden. Han er bagmanden bag og redaktør af det irske magasin Albedo One.
Programpunkter som David Murphy deltager i
- Fredag 15.00-16.00 - PANEL: Editing this genre. (in english) with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson, and Roelof Goudriaan.
- Fredag 16.00-17.00 - PANEL: Where are the Leprechauns. (in english) Being Irish in an American World. A panel on Celtic Fantasy, etc By The Albedo One crew: Robert Nielson, Frank Ludlow, David Murphy, etc.
- Lørdag 10.00-11.00 - PANEL: Small Press - Cutting Edge or Utter Crap. with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson
- Lørdag 11.00-12.00 - PANEL: Irish SF now. (in english) David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson presents us with a picture of the Irish science fiction scene. + The AEON Award. (in english) A presentation by The Albedo One Crew of this years nominees and the rules for next year.
- Lørdag 14.00-15.00 - PANEL: A shrinking market for short fiction? with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson
- Lørdag 16.00-17.00 - David Murphy Reads. From Lost Notes
- Robert Neilson
Robert (Bob) Neilson blev født I Dublin, Irland, og er stadig bosat her. Han er en af folkene bag magasinerne Albedo One og Aeon Press.Han er tidligere formand for den irske SF forening.
Programpunkter Robert Neilson deltager i:
- Fredag 15.00-16.00 - PANEL: Editing this genre. (in english) with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson, and Roelof Goudriaan.
- Fredag 16.00-17.00 - PANEL: Where are the Leprechauns. (in english) Being Irish in an American World. A panel on Celtic Fantasy, etc By The Albedo One crew: Robert Nielson, Frank Ludlow, David Murphy, etc.
- Fredag 18.00-19.00 - PANEL: Is The Most Interesting Work in the Field Being Done in Comics Now? (in english) Roelof Goudrian & Robert Nielson discuss where THE REAL THING is happening in the genre right now.
- Lørdag 10.00-11.00 - PANEL: Small Press - Cutting Edge or Utter Crap. with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson
- Lørdag 11.00-12.00 - PANEL: Irish SF now. (in english) David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson presents us with a picture of the Irish science fiction scene. + The AEON Award. (in english) A presentation by The Albedo One Crew of this years nominees and the rules for next year.
- Lørdag 13.00-14.00 - Robert Nielson Booksigning
- Lørdag 14.00-15.00 - Robert Nielson reads
- Lørdag 15.00-16.00 - PANEL: A shrinking market for short fiction? with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson
- Søndag 15.00-16.00 - PANEL: SF in the smaller European Countries with Ralan, John Sexton, John Kenny, Robert Neilson
- Søndag 17.00-18.00 - Round Table with Robert Nielson. 45 min discussions without an audience, just you and 9 other fans. Get up close with your favorite VIP.
- John Kenny
John Kenny er medredaktør af magasinet Albedo One, og har været science fiction fan siden 70’erne.
Programpunkter som John Kenny deltager i:
- Fredag 15.00-16.00 - PANEL: Editing this genre. (in english) with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson, and Roelof Goudriaan.
- Fredag 16.00-17.00 - PANEL: Where's the Leprechauns? Being Irish in an American World. (A panel on Celtic Fantasy etc.) with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson
- Lørdag 10.00-11.00 - PANEL: Small Press - Cutting Edge or Utter Crap. with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson
- Lørdag 11.00-12.00 - PANEL: Irish SF now. (in english) David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson presents us with a picture of the Irish science fiction scene. + The AEON Award. (in english) A presentation by The Albedo One Crew of this years nominees and the rules for next year.
- Lørdag 14.00-15.00 - PANEL: A shrinking market for short fiction? with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow
- Lørdag 15.00-16.00 - The Two Johns Read. John W Sexton & John Kenny. Selections from the Emerald Eye - An athology of Irish speculative fiction.
- Søndag 15.00-16.00 - PANEL: SF in the smaller European Countries with Ralan, John Sexton, John Kenny, Robert Neilson
- Frank Ludlow
Frank Ludlow er en del af redaktør-teamet bag det irske magasin Albedo One. Han er dommer I the International Aeon Award short speculative fiction contest.
Programpunkter som Frank Ludlow deltager i:
- Fredag 15.00-16.00 - PANEL: Editing this genre. (in english) with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson, and Roelof Goudriaan.
- Fredag 16.00-17.00 - PANEL: Where's the Leprechauns? Being Irish in an American World. (A panel on Celtic Fantasy etc.) with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson
- Lørdag 10.00-11.00 - PANEL: Small Press - Cutting Edge or Utter Crap. with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson
- Lørdag 11.00-12.00 - PANEL: Irish SF now. (in english) David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson presents us with a picture of the Irish science fiction scene. + The AEON Award. (in english) A presentation by The Albedo One Crew of this years nominees and the rules for next year.
- Lørdag 14.00-15.00 - PANEL: A shrinking market for short fiction? with David Murphy, John Kenny, Frank Ludlow, Robert Neilson
- John W. Sexton
John W. Sexton er født af irske forældre i London i 1958. han er forfatter til samlingen: The Prince's Brief Career (Cairn Mountain Publishing, 1995). Han har udgivet børnebøgerne The Johnny Coffin Diaries & Johnny Coffin School-Dazed . Han har også udgivet en plade sammen med frontmand fra det legendariske band Stranglers, Hugh Cornwell, med titlen Sons Of Shiva. Hans skuespil, Voices Of Light And Darkness, er blevet sendt som radispil i 1995, og han er skaberen af, og muniskript forfatter på, RTÉ's børneserie The Ivory Tower.
info fra: http://www.irishwriters-online.com/johnwsexton.htmlProgrampunkter som John W. Sexton deltager i:
- Lørdag 15.00-16.00 - The Two Johns Read. John W Sexton & John Kenny. Selections from the Emerald Eye - An athology of Irish speculative fiction.
- Søndag 15.00-16.00 - PANEL: SF in the smaller European Countries with Ralan, John Sexton, John Kenny, Robert Neilson
Rumænien
- Valentin Capotescu
Valentin Capotescu er en rumænsk SF- fan. Han er arkitekt og arbejder for tiden på projektet “THE HOUSE OF THE 25th Century” – et projekt om at bo ombord på et rumskib. På Eurocon vil han udstille hans samling af syv håndlavede rumskibs modeller. Han vil holde et foredrag om sit projekt.
Følgende programpunkter deltager Valentin Capotescu i:
- Fredag 15.00-16.00 - Future Living
Finland
- Timo Vuorensola
Timo er en 27 år gammel film instruktør fra Tampere, Finland. Inden Star Wreck: In the Pirkinning, hans første feature film, har Timo lavet et par kort film og musik videoer. Hans stigende interesse for Internettet som en distributions og produktions kanal begyndte da fællesskabet omkring Star Wreck begyndte at spille en stor rolle. Timo og Atte Joutsen, og resten af Energia Productions Ltd, produktionsselskabet bag Star Wreck, har skabt det der kaldes Star Wreck Studioes, en ”crowd-sourced” produktions platform for film på internettet.
Følgende programpunkter deltager Timo Vuorensola i:
- Lørdag 10.00-13.00 - Viser filmen Star Wreck - In the Pirkinning, og fortæller efterfølgende om den og besvarer spørgsmål
Holland
- Laurens Postma
Laurens har brugt de sidste 25 år på at instruerer og producerer film og Tv-serier i hele verden. Hans nyeste film EXITZ, med Malcolm MacDowell i hovedrollen, blev vist på filmfestivalen i Cannes i 2006. Blandt hans prisvindende film er: DEREK JARMAN, YOU KNOW WHAT I MEAN... og HEAVEN, MAN, EARTH,. The JOURNEY vandt guld ved the Warsaw Film Festival. I 1979 dannede han sit eget filmselskab, YoYo Films, sammen med produceren Phillip Bartlett.
Følgende programpunkter deltager Laurens Postma i:
- Lørdag 13.00-16.00 - Viser filmen EXITZ, og fortæller efterfølgende om den og besvarer spørgsmål
Spanien
- Carlos Suchowolski
Programpunkter med deltagelse af Carlos Suchowolski:
- Lørdag 12.00-13.00 - Carlos Suchowolski reads. (in english) The Argentinian born, Spanish author, reads an english translation of his work, and discuss his writing with the audience. Get a rare glimpse into spanish-language science fiction. Prints of the text in english will be availlable.